Diskuse

Jak to bylo za zlaté éry socialismu

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vážení, co tu nadáváte na socialismus? Každý měl přece právo volby... Můj děda byl živnostník - mlynář a dostal možnost výběru - odevzdat mlýn, na kterém pracovali jeho předci x generací do rukou pracujícího lidu  a nebo jít do nějakého Jáchymova a podobně... Moje mamka a její sestry , jakožto dcery bývalého živnostníka měly také na výběr, když se rozhodovaly co po ukončení základní škoní docházky - učit se za kuchařku a nebo jít na stavbu... Tak co nadáváme...

Doufám, že má slova vyzněla dostatečně ironicky...

7 0
možnosti
Foto

A můžete laskavě sdělit obecenstvu, na co by mu ten mlýn v podmínkách administrativně direktvního  řízení, tedy přídělového systému, kde jste nedostal koupit ani šroubeček, byl?

A můžete vysvětlit obecenstvu, jak to že po r. 1989 tolik vysokoškolsky vzdělaných komunistů restituovalo,  když tedy všichni živnostníci měli podle vás se školami utrum?

0 3
možnosti
Foto

Staré zlaté časy nelze posoudit četbou. Na posouzení nutno absolvovat rozhovor s jedním, dvěma, třemi, nebo n- současnými bezdomovci, nebo, ještě lépe, prožít jednu noc bez deky pod demokratickým zimním širákem Rv

0 8
možnosti

I26v16o 44Ž80á14č64e50k

28. 10. 2013 17:28

Také není špatné absolvovat nějaký rozhovor s rekreantem z Jáchymova.

8 0
možnosti
Foto

Co myslíte, polepšili si Dungani tím, že skončil socialismus?

0 2
možnosti
Foto

Ano, romány Franze Kafky se odehrávají také za socialismu.

0 2
možnosti
Foto

Záleží, jaké knihy čtete a s jakými lidmi si povídáte. Mně zase kdysi vyprávěla příbuzná, kterak za tatíčka Masaryka sloužila v rodině sedláka. Sedlák a selka byli hodní a za každé narozené tele koupili služce nové šaty. Co to však bylo platné, když vstávala každý den ve čtyři ráno do chlíva a spát chodila až kolem půlnoci, protože kromě chléva měla na starosti i celou domácnost a výchovu dětí. Nikdy nedostala volno. Jednou přišla nevědomky z chléva a viděla sedlákovy děti se sluchátky na uších u rádia - přišlo jí to k smíchu, nevěděla co to je, smála se. Selka jí vynadala do hus, prý jak se může smát, když zemřel Masaryk. Ještě nějakou dobu teta pro ty "hodné" lidi dnem i nocí pracovala, ale pak se v ní něco vzepřelo a utekla. Za socialismu si udělala kurz zdravotnice, pracovala v tomto oboru celý život a pochybuji, že by dnes na socialismus nadávala. Myslím, že by volila komunisty.

2 8
možnosti

Za Masaryka, se sluchátky na uších, hmmmm,,,,,a to měly značku Sony anebo Philips? :-)

5 1
možnosti

Dík za tip na knížku...

1 0
možnosti

Máte ve všem pravdu, ale jak se dá vysvětlit, že komunisty stále volí 15% voličů?

2 1
možnosti

T95o60m54á62š 62H23y64n31e46k

28. 10. 2013 14:29

Ta strana měla milion členů a ti se špatně neměli;-D.

5 0
možnosti