Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Neberte ty knihy tak osobně. Zítra můžete přečíst nějakou, která bude naopak uvedené postavy opěvovat, a Vy zase budete psát jinak. Můj otec kdysi propadal četbě všeho možného tak moc, že probděl celé noci a příští den se vztekal, že nemá čas na vlastní život. A nejlepší jsou intelektuálové humoristé, tuším že zde na blogu taky nějací jsou!

0 0
možnosti
TT

Ta "dobře podložená argumentace", či jak to máte v článku, není v mých očích nic jiného než vychytralismus. Potřeba peněz. Potřeba vydat úspěšnou knihu. Potřeba najít chytlavé téma. Potřeba důkladně prosít argumenty. A hle - senzace je na pultech, prachy na účtu!

Podpořte mne mírnou dotací, tak abych měl řekněme tři měsíce, lépe půl roku času na vytvoření hanopisu o oslavované Matce Tereze. Já Vám z ní v tom škváru udělám ďábla v ženské postavě, jen to fikne. Doloženě.

Literatura už je dávno tak upadlá, že jsou plodnější diskuze tady. Neberte ty "Intelektuály" moc vážně. Prostě někdo žije z házení lejna, házení intelektuálního lejna intelektuálním způsobem. Zatím! :-)

1 0
možnosti
SH

Však on taky někdo časem napíše pravdu i o "intelektuálovi" Havlovi.

3 2
možnosti
PK

Lidé,.kteří jsou něčím vyjímeční - vědci, skladatelé, umělci, ale ani politici - nemohou být nějakými hodnými a poslušnými človíčky podle Vašich představ. Stejně tak intelektuálové. Něco formulovat, měnit, vést o to často dlouhodobý boj je mnohem těžší než vlastní "vynález". Samozřejmě jsou intelektuálové dobří i špatní. Pak musíte také přihlédnout ke konkrétní době ve které žili a která se značně lišila od té dnešní. Máte ráda třeba pana Bělohradského? Já ano. Intelektuálové jsou často filozofové, nebo částečně. A to je věda, která většině lidí připadá zbytečná.

3 0
možnosti
EP

E31v57ž43e37n 32P37o85l87á33k

24. 10. 2013 15:49

Víte, jak se pozná intelektuál? Když se mu nelíbí něčí názor, zatváří se hrozně zamyšleně, pokrčí ukazovák na bradu a velice důstojně prohlásí, že ten člověk "by se měl odmlčet, neboť jeho názorům se lze pousmát". Také velmi rádi chrlí myšlenky, jak zlepšit svět, ale nezaobírají se takovými vulgárními detaily, jako je financování těchto fantazií...

2 1
možnosti
JM

Tak tomu, co píšete, odpovídá minimálně polovina diskutuících a většina autorů tady na blogu ;-D

3 0
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2169x
Jen malá holka,
co si hraje na spisovatelku,
baskytaristka a textařka,
bohém, poeta a flákač.