Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

No, jo, když já si tak ráda klapu pusou "po svojem" :-)

Tak to dopřeju i ostatním...

Gramatický chyby mi ale taky vadí.

2 3
možnosti

J52a19n 50Š91i18m26á37k

27. 2. 2013 10:08

To bych sem radši nepsal, lidé tu nejsou moc tolerantní... :) :) zabíjeli by pro "ahojky" nebo za "lyžovačky"  :) Pochopím, že v televizi trvají na spisovné češtině, ale tu neustálou touhu někoho opravovat, za něco zabíjet nebo být na nervy z nějakých novotvarů (připouštím, že někdy i patvarů), nikdy nepochopím.

1 2
možnosti
RK

A to jste jeste nevidela slovo ksandy s hackem nad x ;-D

4 0
možnosti
KS

Poslední dobou jsem už dvakrát slyšel ve zprávách, že pacient byl převezen na emergency 8-o

5 0
možnosti
Foto

Odvezli li jej nekam, kde je takovy napis, rekli to zcela spravne :-)

0 1
možnosti
MT

Správně. Taky jsem už před lety upozornil kolegu, že místo "já to vohendluju" se má říkat správně česky "já to ohendluji" :-)

10 0
možnosti
JM

J32i49ř98í 30M68a18c29e13k

27. 2. 2013 8:07

A proč napsat ahojky, když můžu napsat ahoj? Ahojky - to byly čepice námořnického střihu, které kdysi dávno byly u nás populární (jednotné číslo ahojka). Když mi někdo napíše "ahojky", odpovídám pozdravem "rádiovky". (Ostatně - ještě strašnější je pozdrav "ahojte".)

6 1
možnosti
PK

R^ čaute je také děsné a obzvláště, když ten pozdrav směřuje k jednomu člověku ;-)

5 0
možnosti
KV

A což teprve, když posluchači radiového vysílání poslouchají (a někteří i "dost žerou") redaktora Romana Ondráčka za Radia Frekvence 1 - kterýžto úžasný moderátor za KAŽDÝM druhým slovem vsune to jeho "JAKOBY" !!! ... To je teprve "ušítrhání"  až hrůza !!! :-( :-( :-( 

Já tedy nevím, ale JAKOBY, to přece znamená (mj.) ZDÁNLIVĚ, ne ?!!! ... Tak jen si to zkuste - a vždycky, když zaslechnete "JAKOBY", dosaďte si (jen tak, v duchu) místo toho slovo "ZDÁNLIVĚ" ...... Nejspíš vám to bude HÓÓÓDNĚ k smíchu !!! ;-D

4 1
možnosti
KV

... no a "NICMÉNĚ" ... to je taky poslední dobou hóóódně moderní slovo !!! ;-D 

(asi jako všechno, co se vleze pod označení VATA) Rv

5 0
možnosti
Foto

Zamer dobry, ale sama v psane cestine chybujete, coz pusobi, rekneme  ne moc dobre :-P

1 5
možnosti
Foto

Ano, je treba nasazet sem alespon minusy, kdyz uz nas nic smysluplneho nenapadne ;-D

0 1
možnosti
TT

Máš recht Mirko... Ale neber to tak vážně, dyť je to jenom móda, a přefrčí to. No, něco z toho v našem krásným jazyce zůstane, jak ostatně vidíš v mých prvních dvou větách. Problém není v pojímání cizích slov (jak se vyjadřují Japonci vzhledem k čínštině, zde názorný příklad: My, Japanpípl, se expresujem pártečně mínem čajnských vordů), problém je hlavně v tom úpadku vzdělanosti. Kdo potencionálně zvládne přečíst kousek Nerudy a pochopí otázku Kam s ním?, ten atj see ghrayae yaak khze. Na druhou stranu šprt, který ani na mučidlech nepoužije spojku jestli namísto zda, není zárukou žádného duchovního růstu. Tož nekritizuj lidi ze seznamek, alenýbrž vzdělávací systém nastavený způsobem, že škola dostává peníze na hlavu, i když v té oné třeba není vůbec nic. To, že se v chatech používá anglických spřežek namísto diakritiky, to lze vidět i pozitivně: tito lidé se v hodinách výuky jakože fakt a skutečně nevěnovali jenom psaní psaníček, ehm teda sory, esemesek, ale lúkli alespoň občas na tu tabulu. Né?! ;-)

8 0
možnosti
PH

místo jak se máš?Tak se nad tím trošku zamysli a zjisti,kde je chyba.Než začneš psát o češtině,tak se ji nejdříve pokus naučit sama.

3 1
možnosti
PH

Co je špatné na "lažovačce"???každý at si mluví jak chce.

2 5
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2169x
Jen malá holka,
co si hraje na spisovatelku,
baskytaristka a textařka,
bohém, poeta a flákač.