Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

A co na to všechno říká váš oblíbený plyšový medvídek?

7 4
možnosti
JL

On bude Havel, doufejme nakonec rehabilitován. TGM a Karla Čapka čeští fašisti taky nenáviděli a plivali na ně, kde se dalo. ;-)

2 4
možnosti
PK

P18a48v17e68l 29K22u39r11a46l

12. 2. 2013 17:12

Prosím prosím co jsou to mravní hodnoty a morálnost?

Musíme vycházet z toho co člověk ve skutečnosti je- zvíře mající především instinkt (a pro zatím i schopnost) přežít.

Veškeré naše chování je motivováno naším přežitím. Tzv "morální" chování je jenom o přežití na vyšší úrovni než jednotlivce. skupina (rodina, smečka, stát) prostě jenom evolučně dospeje k nějakým pravidlům která jsou vhodná pro přežití. Na morální chování a hodnoty se neaspiruje... jsou instinktivně dané.

Pokud máte dětský gang který se udrží krádežemi a jediné co mu uděláte je že jim párkrát vynadáte tak oni se chovají morálně - to co dělají vede k přežití té skupiny- ergo je to morální chování. Že nemají schopnosti a nebo v nich nebylo vypěstováno morální chování vůči státu to není jejich problém. (Plus příslušnost k něčemu tak abstraktnímu jako stát vyžaduje velkou fantazii a inteligenci, na rozdíl od běžné smečky gangu).

A nějak se nezdá že by Havlem opěvovaný humanismus byl schopen tyhle gangy řešit, možná by stálo za to inspirovat se přírodou a stejně jako vlčí smečka neposlušnému štěněti dát pořádný výprask pěkně aby to všechny ostatní viděli.

/60 let snahy vychovávat děti pod principem že "bolest způsobuje permanentní psychologickou újmu" tedy zahýbalo s děstkou kriminalitou solidně nahoru/ S žádnou morálkou se nikdo nerodí. Tu můžou maximálně v lidech vypěstovat rodiče. (stejně jako štěně naučite několika výprasky nemočit v domě).

5 2
možnosti
Foto

Tím, co píšete, naprosto potvrzujete, že jste silně neinformována, pokud jde o VK i VH. A bohužel jste silně neinformována i o tom, co je to svobodná diskuse. Ale nebojte, my demokrati hájíme právo psát i nesmysly, jako je ten Váš. ;-)

13 6
možnosti
TN

kdo používá my demokrati, k tomu mám hned velkou nedůvěru :-)))) díky socialisme za to :-)

2 4
možnosti
JL

Víte, to je těžký slečno, když má někdo spasitelský komplex, že? Pár žďuchanců do nebožtíka Havla se od Václava K. ještě dočkáme. Není to lehký v Čechách. Malá země hodně geniálních politiků, že? Malé hřiště. Klaus vlastně udělal všechno, aby nás národ český zachránil - krásně vše zprivatizoval, hezky rozdělil Československo, porazil zelené nebezpečí, podkopal Evropskou unii, všechny tuneláře podkud možno amnestoval, tak mu ještě dopřejme trošku toho nadýmání. ;-D

5 8
možnosti
MK

Koukám, vy asi trpíte nějakou poruchou ztráty paměti, když už si nepamatujete na oblíbené "žďuchance" Havla na Klause ...

7 3
možnosti
MK

A teď si představte, že existují lidé sečtělí jako např. já, kteří nedají jen na informace z dnes už provařených bulvárních médií (mfdnes,lidovky,hn, aktualne), ale pečlivě jdou až ke zdrojům a také netendenčním komentářům a velice si váží osoby jako je Václav Klaus. V dnešní době totiž snad není politik s takovou předvídavostí a inteligentním uvažováním, co se týče vývoje a pochopení dnešního světa, jako je on.

Ono se o tom na těch bulvárech moc nesmí mluvit, ale je fakt, že mu už novodobá historie dala mnohokrát za pravdu. ;-)

11 4
možnosti

12. 2. 2013 17:09

Můžete nám doporučit nějaký netendenční zdroj?

3 3
možnosti
ZZ

Doporučuji si přečíst knihu Necenzurovaný životopis Václava Havla. Potom se zbavíte iluzí o Vámi uctívaném Václavu.

Jeho revolučnost se vypařila s tím, jak se domohl majetku. A vzpomínky chartistů na něho nejsou také nic pěkného. Modlu z něho udělali jeho kamarádi z kulturní fronty.

9 3
možnosti
SB

A ti ji z něho udělali proto, že byl jejich poslušnou loutkou.

7 3
možnosti
SB

Slečno, četla jste vůbec to, co Klaus o Havlovi řekl? A porovnala jste si Klausovy výroky s tím, co Havel za svého života prosazoval?

Obávám se, že Klaus je vůči Havlovi ještě velice ohleduplný, když se o něm vyjadřuje tímto způsobem.

Pro mne Havel bude vždy jen člověk, který padal na kolena před západoevropskými státy a před USA a nikdy nebyl schopen říci ani to, že EU má své mouchy. Vždy hovořil o "morální výzvě" a takové prázdné řeči. SKutečné problémy Evropy nekomentoval, prázdné a nic neříkající fráze o morálce vyráběl jak na běžícím pásu. Tím neříkám, že bychomneměli žít morálně, ale morálního stavu nedosáhneme, pokud především nenazveme věci pravými jmény.

8 5
možnosti
PK

P26a45v44e83l 29K37u61r20a98l

12. 2. 2013 17:15

žít morálně na jaké úrovni? Rodiny... smečky... státu?

Morální chování je chování ve shodě s instinktem přežít na vyšší než individuální úrovni. (tzn v nějaké definované skupině... co je morální pro rodinu nemusí být nutně morální pro stát jako celek)

0 3
možnosti
Foto

Nějak moc se tady na blozích píše o špatném charakteru Klause a naopak se nepíše o špatném charakteru Havla. Asi ze slušnosti či úctě k prezidentu Havlovi. Ale Klaus je také prezident a také si zaslouží úctu. Ani se jeho reakcím nedivím, vždyť co si může o nás občanech myslet po tom všem, co tady předvádíme například jako národ kolem voleb. A nepodivujte se nad tím, že i Havel měl špatný charakter. Všichni lidé mají i špatný, i dobrý charakter.

10 4
možnosti
Foto

úctu si člověk nezaslouží jen tím, že je prezident.

3 0
možnosti
Foto

U nás se vždycky říkávalo "pro pravdu se každý nejvíc zlobí" a podle reakcí na to Klausovo interview se to jen potvrzuje.

13 5
možnosti
JR

J46a55n 10R32a68č18e81k

12. 2. 2013 17:38

Kdepak u vás? Služebna StB Praha 1?;-D;-D;-D

4 3
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2169x
Jen malá holka,
co si hraje na spisovatelku,
baskytaristka a textařka,
bohém, poeta a flákač.