Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ne, tohle by se vážně nemělo opakovat. Díky za článek. Díky adminovi, který to dal do výběru.R^

0 0
možnosti

K37a40r18e96l 16D24u91b

9. 5. 2014 20:25

Šílené a šíleně smutné. S tím snese srovnání jen sovětský GULAG s jeho 20 miliony vězňů, které nezabíjel plyn, ale mráz, a pak ještě Kambodža.

0 0
možnosti

Viděl jste film , myslím, že se to jmenovalo Útěk na svobodu. Nejsem si jistý. Je to o gulazích po roce 1945 podle skutečných událostí. Vězni v gulazích byli často nuceni stát v mrazu celý den bez oblečení anebo kutat železnou rudu holýma rukama. Kdo byl vysílen a dále nemohl, byl zastřelen. ....Co mi to asi tak připomíná.

1 0
možnosti

Karma, nicméně. Tento zločin není jen německý, přestože myšlenka ano. Na vyhlazování židů se podíleli Poláci, Ukrajinci, Rusové, Slováci, Maďaři, Češi, Francouzi, Holanďané, Belgičané atd. Bez nich a jejich logisticky by to Němci nezvládli. A v neposlední řadě se na tom podíleli i mnozí Židé. Například v ghettech to byla židovská policie, která pro Němce vybírala lidi vhodné k transportu. Nelze ani zapomenout na židy v jednotkách SS. Ano i v těchto elitních rasových jednotkách byli židé. Nejznámější z těchto židovských pomocníků nacistů je asi Chaim Rumkowski.

1 1
možnosti

Nejen on. Existuje publikace od Adlera - Terezín. Je to pro spoustu lidí velmi kontroverzní dílo, které dokumentuje běžný život v ghettu a autor dochází k závěru, že za spoustu mrtvých v Terezíně může rozkrádání ze strany samosprávy. Ostatně. v souvislosti s touto knihou vyšla i jakási polemika od Ruth Bondyové - Jákob Edelstein, mimochodem, velmi zajímavá.

0 0
možnosti
Foto

V Osvětimi stačí jen postát...to zoufalství tam zůstalo. DíkyR^

5 0
možnosti

Karma.... před časem byly na ČT2 dokumenty, kde vypovídali vězni německých koncentračních táborů, byl to děs a hrůza, tajil se až dech, nad zvěrstvy, které Němci prováděli. Zvlášť mi utkvělo v paměti vyprávění pána, kterého si mezi vězni, protože byl profesí fotograf, vybrali Němci, aby fotil jejich zvěrstva, lékařské pokusy na mladých dívkách, sotva odrostlých z dětských šatů a na dalších ženách. Bylo to neuvěřitelné, co člověk dokáže dělat jinému člověku, přitom to byli lékaři , žádní primitivové. Při postupu Sovětů na konci války, se snažili Němci fotky a dokumenty pálit, vězni nad tím měli dozor a díky jejich obětavosti a hrdinství, protože kdyby na to Němci přišli, stálo by je to život, se podařilo spoustu fotek, některých již ohořelých zachránit. Pán si po válce otevřel v Polsku znovu fotoateliér, ale říkal, že tuto práci musel ukončit, protože už to nemohl kvůli hrůzným vzpomínkám z koncentráku nikdy dělat.

2 0
možnosti

Jen škoda, že se zároveň zapomíná na sovětské, britské, americké nebo japonské koncentrační tábory, které byly dost často mnohem horší.

0 0
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2169x
Jen malá holka,
co si hraje na spisovatelku,
baskytaristka a textařka,
bohém, poeta a flákač.