Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R90o16m60a75n 74K57o40z95e12l

27. 1. 2014 18:03

Ano, stěžuje..jako můj bývalý zaměstnavatel, který má dvě auta, z toho jedno je poslední typ Mercedesu, dvakrát ročně létá na dovolenou na jiný světadíl a přesto pořád naříká, že se vydělává málo, že je krize, firma ani nemusí přežít tento rok...:-)

0 0
možnosti
Foto

Když máme jásat, že si žijeme lépe, než v Bangladéši, pak nevím, proč jsme nebyli spokojeni za komunistů. Voda také tekla, chleb byl vždycky, banány sice jen občas, ale jablek bylo dost. Navíc nebyli nezaměstnaní, bezdomovci a s cikány skoro nebyly problémy. Co Vy na to, kolegyně blogerko?

0 0
možnosti
LJ

Řecký filozof Diogenes žil velmi skromě v chatce uplácané z hlíny, které říkali "sud". Jednou náhodou přišel na tržiště a uviděl tam mnoho věcí: látky přivezené z daleka, nádherné šperky, spoustu keramických výrobků... Kroutil nad tím hlavou a prohlásil: "To je na světě různých věcí, které já k životu nepotřebuji" a odešl, aniž by si co koupil. Tak trochu si ho beru za vzor. Trochu proto, že občas něco koupím, ale snažím se co nejméně.

0 0
možnosti
AN

Stalo se nějak "módou" poměřovat se s Bangladéši, Somálskem apod. státy. Ano lidé v mnoha zemích žijí hůř, než třeba u nás. Ale i u nás přibývá chudých, viz dnešní článek o Liberci, kde v nuzných ubytovnách končí i lidé, kteří do té doby žili standardní život, lidé ze střední třídy, kteří přišli o práci. Pokud si budeme říkat, že jinde se mají hůř, tak za nějakou dobu možná skončíme stejně jako oni. Zajímavé je, že se nepoměřujeme např. se Švýcarskem, Dánskem, Švédskem, Finskem apod., to jsme nemuseli v 89 chtít změnu, vždyť jsme taky měli střechu nad hlavou a dokonce, narozdíl od dneška, měl každý práci.

3 0
možnosti
PK

Je zajímavé, že takto uvažuje dost mladých lidí, kteří by měli být motorem pokroku. Pokud slečna (mladá paní) nedělá zde "státní" propagandu. S paní Němčíkovou plný souhlas. R^

0 0
možnosti
EH

Je dobré si občas připomenout, že se máme ve srovnání se světem jako prasata v žitě. 

Ale co se týče našich chudých, vesměs jsou to lidé, kteří nechtějí nebo neumí si vzít iniciativu a bojovat za lepší poměry. Ono je pohodlnější žít skromně a nemusel se trápit v práci, shánět lepší bydlení apod.

Ale ty možnosti tady jsou, narozdíl od jiných států.

1 0
možnosti
AN

Jo takový člověk, který přijde v 50+ o práci a kterého už nikdo  zaměstnat  nechce, ten se má jak prase v žitě určitě. Zaměstnavatel si dneska raději vybere mladšího zaměstnance, protože ten ho vyjde levněji, než ten starší, i když zkušený. No ale zas ten mladý nesmí být absolvent po škole, bez praxe taky většinou moc šancí nemá, nebo matka s malými dětmi atd.:-/

2 1
možnosti
Foto

Záleží na tom, jak život posuzujeme. Zda z pohledu osobního prospěchu, či celospolečenského. Jsme jako spokojený cestující ve vlaku, který míří po slepé koleji do zátarasu, kde zhavaruje.

1 1
možnosti
AK

Má to jeden problém.

Pokud budeme pořád jásat a poměřovat se s těmi, kdo jsou na tom hůř, tak za nějaký čas už za námi nebude nikdo.

A všichni budou před námi...

5 1
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2169x
Jen malá holka,
co si hraje na spisovatelku,
baskytaristka a textařka,
bohém, poeta a flákač.