Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

..otázkou je..kdo valstně histricky skutečně byl komunista.....marx..???....to byl filosof....sepsal kapitál...ale nevím jestli podle něj skutečně chtěl žít......engels....???...zpitomělý syneček továrniíčka...který fabriku přivedl na buben...z důvodů podpory marxe filosofa....ale sám prakticky nic ani nevymyslel...ani nedokzal..........uljanov...???....nastrčená figurka někeckých sociálních demokratů.....kterému historické shody událostí přihrály do náruče moc nad ruskem.....a nakonec zašel na syfilis.....

slkutečným komunistou bych možná označil snad jen ty tzv utopického socialistu roberta owena.....který jakousi rovnost ve svém život skutečně prosazoval.....

0 0
možnosti
Foto

Panečku...taková "svoboda volby" z blogu, to je věc...a pak že je v totalitních systémech nesvoboda, že?:)

0 0
možnosti
Foto

Hitler nemohl být komunista už jen z důvodu, že jeho ideologie byla založena na nadřazenosti a vládě vyšší rasy, kdežto komunismus byl založený na beztřídní společnosti a společném vlastnictví výrobních prostředků.

Z těchto důvodu se komunismus i nacismus vylučoval, i když se někteří diskutující snaží dávat mezi tyto ideologie rovnítko.

0 2
možnosti

Ti někteří diskutující kladou důraz na to, že oba směry byly kollektivistické.

0 0
možnosti

Ultrapravice a ultralevice jsou extrémy, které splývají. Co se týče Hitlera, stačí si přečíst Mein Kampf (on ale ani pořádně číst nelze) a obrázek si každý udělá sám. Tragédie byla v tom, že se vyskytl v pravý čas a na pravém místě. V jiných poměrech by neměl šanci.

2 0
možnosti

Záhadou zůstává, proč tedy stalinisté nazývali sociální demokraty sociálfašisty.

0 0
možnosti

Hitler byl pravičák jak poleno. V původním smyslu totiž pravice znamenala - Ti, co sedí ve francouzském parlamentu napravo - tam seděli podporovatelé krále, tedy podporovatelé diktátora. Vzhledem k tomu, že druhá světová válka je mnohem blíže k VFR, než dnešní doba, používali pojmy pravice a levice přesněji, než je chápeme dnes.

Z nějakého neznámého důvodu došlo k převrácení významu. Stačilo padesát let, aby se levice zdiskreditovala (alespoň v ČR). Svoboda se stala pravicovou doménou, pravda lží a černé bílým. Stejně jako v románu 1984.

Co z toho plyne? Hitler byl pravičák. Stejně jako Stalin nebo Ludvík XIV. Prostě v okamžiku, když vznikne kult osobnosti a přestane vládnout lid (který svoji moc odevzdá) ovládne moc pravice a pravičáci. Pravice se prostě nálepky diktatury zbavit nemůže, protože tak vznikla, i když se nám to snaží někteří (Kalouskové a podobná verbež) namluvit.

Pokud chcete použít nekonfliktnější názvy, doporučoval bych pojmy kozervativci a liberálové, ale to už musíme použít slovo liberál a toho se někteří pravičáci bojí, protože tím by se odhalila pravá podstata levicovosti.

Jinak máte pravdu. Záleží na tom, jací lidé jsou. Tvrdit ale, že Hitler byl menší zrůda jak Mengele, je jako tvrdit, že za zabití dítěte by měl být nižší trest, protože se do něj investovalo méně prostředků.

Pojmy jako "konečné řešení židovské otázky" nejsou nějaké nápady, ale byly to regulérní plány a ano, mohl je uskutečnit jen někdo, kdo měl moc, protože spousta Němců by skutečně tohle nedovolila, kdyby věděli, že venku nezuří dobyvačná, ale vyhlazovací válka.

1 1
možnosti

Zajimavy objev .. takze vsichni komunisti (tedy alespon podle vysledku vsech komunistickych rezimu), jsou pravicaci ... takove neotrele .... 8-o8-o8-o

3 1
možnosti

Mirko, to, že jste Židovka neznamená, že nemůžete obdivovat Hitlera. Teď jsem se dostal k počítači, takže jeden zajímavý dokument http://www.youtube.com/watch?v=1LA8PtUPrXw

Židé, kteří bojovali za Hitlera

2 0
možnosti
Foto

Každý člověk může zabíjet, jen dostat tu moc anebo dostat strach anebo jen proto, že mu nehrozí od společnosti žádný trest. Anebo uvěřit nějaké ideologii. Hitler by sám nic nemohl, to je jisté. Komunista nebyl, to by hlásal rovnost všech lidí, nikoliv nadřazenost jedné rasy nad druhými.

0 0
možnosti

Většina lidí pochopitelně zabíjet nemůže. Teď nemluvím o armádě, kde pokud nezabiju, zabije někdo mě. Do koncentračních táborů byli vybíráni zvlášť odolní jedinci. Vesměs šlo o psychopaty. Ani voják by v tom prostředí nevydržel.

2 0
možnosti

Hitler nebyl zrůda, ani zrůdy kolem sebe neměl.Ale vybičovaná atmosféra nacistického Německa a následná válka z těch lidí zrůdy nadělala. Kdysi jsem viděl dokument BBC o zajatých německých důstojnících. Byli na jednom zámečku v Anglii a měli naprostou svobodu a netušili, že jsou odposlouchání. Takže mluvili naprosto svobodně. Mnozí až když už nebyli součástí válečné mašinérie si uvědomili, co vlastně dělali a čemu pomáhali. On ani Hitler sám nebyl tím, co z něj bylo, nikdy nečekal, že se dostane tak vysoko, ale stalo se. Bohužel. Jisté však je, že to byl démon, který spoustu lidí fascinoval, fascinuje a fascinovat bude.

3 0
možnosti

Radil bych nechlubit se tím, že jsi židovka. Netušíš kolik antisemitů je mezi lidmi, jaké hloupé předsudky mají a nevíš jakých časů se ještě dožijeme. Čteš to na diskuzích  "za krizi můžou bankéři, to znamená židi, ti ovládají veškeré světové dění"; hodně lidí takovejm věcem chce věřit ...

2 1
možnosti
Foto

Zabedněnost některých lidí je neskutečná... Každopádně to nemělo být chlubení (ale zároveň se za to nestydím!), pouze jsem tím chtěla vysvětlit těm méně chápavým, že se nezastávám Hitlera.

3 0
možnosti
Foto

NSDAP byla nade vší pochybnost levicovou stranou. Už podle názvu. A zavedla mnoho "socialistických" vymožeností, o kterých se Němcům do té doby ani nesnilo.

4 0
možnosti

J65i76ř47í 67B18o61č45e14k

19. 8. 2013 15:13

stačí se kouknout na Triumf vůle od Leni Riefenstahl. z té podobnosti až mrazí

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS