Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jak víte, že byly české? Na té fotce jsou opravdu hnusné, ale za to snad nemohou "čeští zemědělci", ne? Já jsem ze vsi a takovéhle brambory bychom tu opravdu nedali ani prasatům, jak poznamenala vaše maminka. Brambory jsem v obchodě nekoupil snad nikdy, ale také se mi nikdy nestalo, že bych po jejich oloupání našel to, co vy. Takže "českými zemědělci", jak říkáte, to asi fakt nebude... Zkuste si najít jiný obchod, případně si pro brambory dojeďte sem na Vysočinu, kde je jejich pěstování tradice. Tady máme brambory v pohodě, a to si představte - pěstují je "čeští zemědělci" ;-)

2 0
možnosti

J94a51n 37N40o50v95á78k

15. 4. 2013 6:30

Problém těch brambor není ani tak v tom, že jsou české, ale v tom, že mezi tím kdy byly vytaženy ze skladu/sklepa a mezi tím, kdy jste je koupila nejspíše cestovali kamionem a přemrzly a pak je nechali válet někde v (pro brambory) teple ve skladu. Tohle spolehlivě zničí brambory libovolného původu.

1 0
možnosti

Jste-li z Prahy, zkuste si zajet na prodejnu v Počernicích :

http://www.europlant.cz

Mají dobré brambory, alepsoň já jsme spokojen. Firma je na tento druh zeleniny speciálně zaměřená, takže nebudete litovat.

A když to máte daleko, tak si aspoň mužete počíst o různých odrůdách brambor a udělat si chutě nad obrázky :)

1 0
možnosti

To si musíte brambory koupit od někoho konkrétního. Já kupuji na Vysočině, ručně sbírané, pak jsou skladovány v starém hliněném sklepě. Nemají klíčky, povrchový kaz sotva najdu, uvnitř skoro vše bez kazu. A to vše nakoupeno za 4Kč za kilo. Na svém malém pozemku už pěstuji pouze rané brambory.

1 0
možnosti

Z77d56e33n22a 60K87o15č21í

14. 4. 2013 17:09

Mirečko, to musíte nožem vykrojit a bude to OK.;-)

3 1
možnosti
Foto

Brambory kupuji přímo u soukromého zemědělce a skladuji ve sklepě. Nemají ani klíček a jsou tvrdé, bez děr a hniloby a vydrží nám tak do července. Pak už bude mít zase rané. Chuť skvělá.

3 1
možnosti

České brambory mohou být pouze loňské, letošní nejranější budou nejdříve o prázdninách. Letošní česká zelenina bude asi tak za měsíc - ze skleníků.

Kupovat si letos loňské brambory znamená počítat s tím, že nebudou úplně kvalitní. Prostě to tak je, žijeme v mírném pásu a každá plodina má svůj čas ke sklizni. Brambory, mrkev, jablka...

Španělská rajčata jsou sice krásně červená a dokonce z nich po narušení obalu vytéká jakási načervenalá voda. Ale kdybyste, slečno, viděla, jak se pěstují, asi by Vás přešla chuť. Speciálně rajčata se pěstují hydroponicky s kořeny ponořenými do živného roztoku, v halách pod umělým světlem, sklízejí se nezralá a dozrávají s přispěním zracího plynu v přepravních bednách a ve skladech.

Dobrou chuť :-)

4 1
možnosti

Máte pravdu, jsou to amarouny, nevím nakolik škodlivé nebo jen bez chuti. Nejlepší rajčata měli kdysi Albánci, než se tam ujaly nové technologie. Jinak jsem si loni koupil česká bio z Tvrdonic a nestály chuťově za nic.

1 0
možnosti

Ty černé fleky, o nichž paní mluví, je nekróza, části starých brambor prostě po Vánocích začínají odumírat a zatím ještě nikdo nepřišel na to, jak tomu zabránit. Něco se dá zmírnit výběrem odolnější sorty, zpomalit skladováním a šetrnou přepravou, ale ne vše. Nezbývá než najít dobrého dodavatele nebo konzumaci starých brambor v zimě omezit a dočasně nahradit jinými přílohami. Nové brambory už se dovážejí, jsou ještě drahé, ale několikrát  si je můžeme dovolit.

7 1
možnosti

Ony jsou drahé i loňské brambory, někdy už se blíží (Billa) ceně pomerančů, jsou často i sladší. Rané jsem koupil za 19,90 v Tescu - asi Egypt či Maroko, vypadaly velmi dobře. I když jsem viděl rané balené, vizuálně hrůza s cenou přes 20Kč/kg.

1 1
možnosti

J42a35n 20N34o71v30á12k

13. 4. 2013 14:57

A co cekate od tuzemske zeleniny a brambor ted na jare? V zime toho moc neroste, tak cerstve asi moc nebudou ...

8 2
možnosti

Jak víte, že ten šmejd byly české brambory?

5 0
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2169x
Jen malá holka,
co si hraje na spisovatelku,
baskytaristka a textařka,
bohém, poeta a flákač.