Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Teď se na mě asi sesype lavina kritiky, ale co vlastně ty současné matky na té mateřské dělají? My jsme neměly jednorázové plíny, takže se pralo a pak mandlovalo nebo žehlilo, 60 denně. Nabídka výživy pro kojence nějaká byla, ale kašičky a příkrmy jsme v podstatě vařily samy ... 

Včera jsem viděla mladou matku, jak nakupuje v DM pro své dítě, asi tříletého kluka ve sportovním kočárku ,hlavně dětskou výživu ( konzervanty jí zřejmě nevadily) a nějaké ubrousky .U pokladny to nacpala do tří obrovských tašek  a řekla vedle stojící kamarádce, že si ještě zajdou na kafe, co doma? Kluk nepřetržitě řval, ale vždyť je ještě malý, okolí to snese a ona si toho nevšímala. Tak to asi Francouzka nebyla !

1 0
možnosti
BM

Ač příslušník střední generace, tak podobně jsem byl vychováván i já. A to v Československu...... Zdravit, požádat a poděkovat, neskákat do řeči, neječet a chovat se zdvořile ke starším lidem. Bohužel dnes převládá ona "americká" výchova.

8 0
možnosti
ZS

Věřím, že knížka je vtipná, vždyť děti nám připraví mnohdy humorné situace :-). Leč myslím, že dříve byly naše maminky (skoro všechny) Francouzky :-). Jednou z prvních věcí bylo, že nás naučily pozdravit, požádat (kdo by si nepamatoval to kouzelné slovíčko "prosím", byla o něm i pohádka), poděkovat. Ostatní výchova byla víceméně průběžná, vycházela z nastalé situace - není slušné skákat někomu do řeči, není slušné, aby děti byly přítomny rozhovoru dospělých atd.. Dnes 90% dětí nezdraví, (nutno přiznat, že ani jejich rodiče, takže kdo by je té slušnosti učil, že ?!), neumí poděkovat, požádat a pod.. No, rostou jako zvířátka. Na první pohled mnohdy roztomilá, ale nevychovaná.

9 0
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2169x
Jen malá holka,
co si hraje na spisovatelku,
baskytaristka a textařka,
bohém, poeta a flákač.