Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

"Ženské romány" číst nedokážu, protože mám pocit, že mi přitom atrofuje mozek. Proč jsou ale populární? Myslím, že za tím stojí citová vyprahlost čtenáře - příběhy červené knihovny nepotřebují přemýšlení, ale vždycky nabídnou přemíru citů a emocí a navíc i happy end.

V mé TOP TEN asi jako jediné dílo ženské autorky je Co život dal a vzal Betty McDonald. Oceňuji její úžasnou vnitřní sílu, nadhled a humor. :-)

1 0
možnosti
IM

je to o možnosti vzdálit se realitě a aspon v knize si užit to co v životě není možné

0 0
možnosti
Foto

tak mě napadá....jestli to neni avizo pro muže ve smyslu...tohle byste nečetli.:-) nic méně souhlasím,že žena čte cokoliv a neni třeba ji napovídat:-)...s ujitěním, že jste žena...

Jaromír:-)

2 0
možnosti
IH

Já osobně považuji za literaturu pro ženy   knhy Betty McDonaldové: Vejce a já, Každý může dělat všechno, Dusím se ve vlastní šťávě a Morová rána.Myslím si, že je četlo málo mužů.Jejich škoda. Podstzrčila jsem ji jednou manželovi, když měl chřipku a řval smíchy.Ale napřed se vzpěčoval. Jinak karma!

2 0
možnosti
RK

To i intelektem nemá co dělat. Ženy zkrátka (pochopitelně ne všechny), velmi rády sní o životě. Dokáží se vcítit do svých hrdinek a je jedno jestli se jedná o knihu, nebo nekonečný seriál.  Ať se vám to líbí, nebo ne, jste zkrátka jiné. A to je dobře.

2 1
možnosti
Foto

Tak jsem prostě chlap v ženském těle, který je s tím ale nedmíru spokojený! Například teď čtu Komu zvoní hrana a je to velice inspirativní i k tomu snění... mohu si představovat jaké to je, být partyzán :D

1 2
možnosti
EH

Osobně bych zrušila věci pro muže a pro ženy, protože každý osobně ví, po čem raději sáhne a nepotřebuje si od někoho radit, co má číst nebo kupovat. Literatura pro ženy = romantická literatura, žádný problém.

"Pro ženy" si to nálepkují muži, aby věděli, čemu se mají vyhnout. Třeba jsem viděla počítačové příručky pro ženy, protože příručku pro blbce by si nikdo nekoupil. ;-D

3 3
možnosti
RK

Když to berete takhle.... Počítačové příručky pro ženy jsou určené většinou ženám na mateřské dovolené, které se až s tomto období dostaly k počítači. Rozhodně to není pro asistentky, které jsou na PC jako doma. Tyto příručky jim radí jaké programy používat a také jaké stránky stojí za návštěvu. Na tom snad není nic špatného.

1 2
možnosti
MK

Je tomu tak proto, že muži a ženy jsou jiní a to nevyváženě jiní, ano, bylo by hezké, kdyby byli všichni stejní, případně alespoň symetričtí, ale není tomu tak, proto na ženy zaměřené časopisy jsou cca 2 druhy, o celebritách + hadrech a o vaření + křížovkách, kdežto na muže zaměřené časopisy jsou o autech, zbraních, informačních technologíích, focení, sportu, vědě ....

1 2
možnosti
EH

Jde o to, že žádná oficiální literatura "pro muže" není, jsou jenom knihy o...Každý ať si vybere podle svého vkusu.

1 2
možnosti
VK

Osobně můžu říct, že tyhle knížky beru z regálu v knihovně, když potřebuju vypnout mozek a jen čučet do písmenek, které nechtějí, abych je vnímala. Znám několik dalších lidí (jednoho muže), kteří to mají také tak. Nemusím vnímat fakta, chápat souvislosti, maximálně se snažím představit si nad oblečení a zasměju se dialogům... Podobně používám i detektivky, akorát ty extra krvavé si beru, když si chci představovat, jak vraždím okoložijící, kteří mi zrovna pijí krev :-)

1 1
možnosti
Foto

Každý si potřebu je občas přečíst něco odechovějšího, o tom žádná! :-) Jen si nemyslím, že něčemu méněcennému se musí hned říkat ženská literatura.

1 0
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2169x
Jen malá holka,
co si hraje na spisovatelku,
baskytaristka a textařka,
bohém, poeta a flákač.