Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
CK

Nechapu proc se nekomu hnusi vanoce kdyz svagrova, sousedi nebo uplne neznami lide blazni. Nechte je blaznit po jejich, prejte jim at si to uziji. Jejich oslavy jsou jejich vec a ne vase.

Hlavni bude kdyz si vy oslavite po svem, nebo neoslavite vubec jestli slavit nechcete a budete spokojena sama se sebou a svym rozhodnutim.

1 1
možnosti
SW

I kdyz se vam hnusi to, co s vanocemi nekteri udelali, neni duvod na ne zanevrit a udelat si je po svem, tak jak se vam libi a vyhovuji. I samotni Americane vsichni nemaji vsude svetylka, nesoutezi o cim vic svetel, tim lepsi pocit, ne vsichni to berou jako komercni svatek, ac to v USA desne komercni je, presto si to nekteri dokazou udelat nekomercni, tak proc by to neslo v Cesku? Vanoce prece nemuseji znamenat Santu, ktery pije Coca Colu atd.

3 1
možnosti
IH

Víte co? Nechte lidi okolo sebe dělat, co chtějí, a hned vám bude líp. Pak vás bude žrát mnohem méně věcí, to vám zaručuju.

2 3
možnosti
Foto

Tak já myslím, že autorka nikomu nic nezakazuje, jen píše, co si o to myslí;-)

A od toho blogy jsou, ne?;-)

A mimochodem: já s ní souhlasím:-)

4 0
možnosti
MO

Povzneste se nad lidskou jednoduchost, konzumní  blbnutí a  maloměštáctví. Prostě si to nepřipouštějte - já si uvařím svařák, vypnu TV a pustíme si doma buď hudbu a nebo nějakou mluvenou povídku. A že má soused kýčovytého světélkujícího Santa Klause, tak stáhnu roletu, a nevidím ho. A že švagrová blbne ? No tak ji pustím z hlavy a nenechám si tím kazit vánoce - ona bude stejně blbnout i v lednu, únoru, březnu ...   to by měl člověk zkaženej celej život, kdyby se měl užítat blbnutím druhejch lidí.

6 0
možnosti
ZV

Tak si to tak neberte. Komerční tlaky se na nás valí celý rok - Vánoce, Velikonoce, konec školy, prázdniny, začátek školy... 

Proč by mě mělo rozčilovat, že má někdo zalíbení v blikajícím domě? O víkendu dělala kolegyně v práci vánoční výzdobu. Sama. Já se nezúčastnila se slovy, že tyhle opičárny nedělám. Doma máme jen stromek, jmelí a svíčky. Kolegyně zas vylepuje do oken sobíky a věší girlandy. A když spolu jdeme na kafe, bavíme se o něčem, v čem se shodneme. 

Sněhulák z modrých žárovek na sousedově zahradě mi Vánoce určitě zkazit nemůže.:-)

6 0
možnosti
Foto

Mě to nekazí Vánoce, ale náhled na lidskou společnost...

1 1
možnosti
RK

Co je to ta skupina Tie for Die? 8-o Je snad odněkud z USA? A co to vůbec hraje? Zase něco americkýho. Pročpak sem tahá takovej nevkus? V kraji Kmocha by snad měla znít typicky česká dechovka, ne? Máme svoje tradiceRv

4 4
možnosti
Foto

Tie for Die je skupina, ve které působím jako baskytaristka a textařka - všechny texty jsou v češtině. A promiňte mi, ale srovnávata tradice a kulturu společně s jazykem je trochu krátkozraké. A k vašemu předchozímu příspěvku... jste asi neúspěšný obchodník, že? Přes půl roku, jsem v obchodě prodávala, vím jaké to je, že je třeba na sebe upozornit. Kdybyste četl pozorně, došlo by vám, že hodnotím lidské stádo a ne obchodníky.

3 1
možnosti
RK

Nechtěla byste se odstěhovat třeba do KLDR? Tam na vás žádná komerce útočit nebude. Výrobci a obchodníci chtějí z něčeho žít, tak využívají každou příležitost jak si přilepšit. Komerce je všude. To bysme nemohli lyžovat na horách, koupat se v moři, dokonce ani chodit na dušičky na hřbitovy, které jsou v obležení prodavačů svíček, svícnů, věnečků, květin.....  Lidé Vánoce mají rádi a měli je rádi i v dobách, kdy nám je chtěli zrušit a nahradit dědou Mrázem ze Sibiře, který přicházel s Novým rokem. Dost byste se divila, kdybyste poznala předvánoční časy v dobách ČSSR. OD Kotva se stal každým prosincem legendou. Lidé prodejny brali útokem a dokázali vykoupit úplně všechno. Světýlek moc nebylo. Maximálně bílo - červená hvězda v okně, kterou si lidé vozili z Drážďan. Kutilové osvětlení bastlili z nejrůznějších žároviček, většinou zvonkových které byly na 6, nebo 24 V.

8 4
možnosti
JR

J27a86r36a 74R53a46n56k

4. 12. 2012 1:58

Diky, Radoslave.....nekdy je nutne pripomenout, jak to bylo!!

4 3
možnosti
MK

Autorko, ta já Vánoce slavím , a je mi jedno, co si obchodnící myslí. Protože Advent pro mě není jen zapálená svíčka, ale především očekávání narození našeho Pána.:-)

7 4
možnosti
JV

Co vím já, lidé se rodí jako kojenci, ale vám se asi narodí dospělý syn. Přesto gratuluji k očekávanému přírůstku do rodiny.

5 4
možnosti
Foto

Opravdu, ta blikající různobarevná světýlka se hodí někam do bordelu, nikoliv k vánocům. Přesto musím říci, že už jich není tolik, kolik se jich vyrojilo v devadesátých letech, kdy snad blikotalo každé okno. Ptala jsem se minulý týden na náměstí, k čemu tam staví ten velký smrk, když kolem v lesích jich máme plno. Asi si ťukali na čelo. Vůbec výzdoba města je nevkusná, přehnaná a asi pořádně drahá, tak nevím, proč to dělají stále dokola. Karma.

6 6
možnosti
PK

P59a64v89e18l 84K94u53l92a

3. 12. 2012 22:15

Tak vy byste nejraději rudou pěticípou hvězdu, že :-/

8 6
možnosti
MR

M55i43c82h35a82l 87R39y45b13a

3. 12. 2012 21:04

Už jsem se chystal jak se do vás pustím, ale ten konec to napravil.

Je skutečně hrůza, co se z Vánoc stalo, ale to neznamená, že si necháte zkazit SVOJE Vánoce.

5 0
možnosti
Foto

To určitě ne, jen se divím všem těm lidem okolo...

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS